Владика Василій взяв участь у чині похорону о. Юрія Зімінського

23 серпня 2021 року в катедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії в Харкові відбувся похорон першого настоятеля цієї святині отця Юрія Зімінського MIC. У похоронних богослужіннях взяв участь Екзарх Харківський Владика Василій.
Провести священника в останню дорогу до храму прибуло численне духовенство та віряни. Заупокійну Святу Месу очолив ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Павло Гончарук. На початку богослужіння він подякував Богу за дар особи Юрія Зімінського – світоча, серце якого настільки сильно палало любов’ю до Бога і людей, що він зміг запалити безліч вогнищ Божої присутності на Сході України, починаючи з 1991 року. Владика Павло зазначив, що тільки Господь відає, скільки Божої любові пролилось через серце отця Юрія в серця багатьох людей. Він попросив Господа, щоб Він милостиво прийняв душу отця Юрія до Свого Царства і благословив ті зерна, які через нього були засіяні.
Після звершення останніх похоронних обрядів домовину з тілом отця Юрія Зімінського було перевезено до храму Святого Сімейства на Олексіївці, на території якого отець Юрій був похований.

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *