Нехай приклад його життя стане заохотою, щоб ми боролися за чистоту свого серця – Владика Василій у день Різдва Івана Хрестителя

“Ми вшановуючи пам’ять святого Івана Хрестителя, нехай приклад його життя стане заохотою, щоб ми довіряли Богові та боролися за чистоту свого серця”, – сказав Владика Василій у Катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця з нагоди свята Різдва Івана Хрестителя.

Екзарх Харківський пригадав історію чудесного народження Предтечі Господнього, який прийшов у світ з неплідної Єлизавети за волею Божого Провидіння. Владика Василій зазначив, що Захарія і Єлизавета не нарікали, що не мають дітей, а вірили Богові, і їх молитва була вислухана.

“Ми читаємо про життя Івана Хрестителя, то вів строге, аскетичне життя. Чому? Бо був натхнений Божим Духом, щоб не допустити гріха і пристрастей до свого серця. Господь чинить його найбільшим серед пророків, тим, хто готує дорогу Господеві”, – сказав Архиєрей.

Владика Василій підкреслив, що сьогодні ми не лише святкуємо народження великого святого. Церква заохочує кожного поглянути, чи Божа благодать є в нашому серці, чи ми боремося за чистоту нашого серця. Якщо будемо духовно працювати, старатися, тоді Господь благословлятиме нас і наших рідних.

Пресслужба Харківського Екзархату УГКЦ

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *