Особиста молитва є особливо цінною – екзарх Харківський владика Василій в німецькому місті Айхштет

“Особиста молитва є особливо цінною в нашому зв’язку і єднанні з Богом”, – сказав екзарх Харківський владика Василій у неділю 14 серпня під час богослужіння в німецькому місті Айхштет.
Люди приходили до Ісуса зі своїми потребами, і деколи це затягувалося аж до вечора. Коли Ісус всіх відпустив, Він відходить на самоту і молиться. В самотньому місці, коли людині ніхто не заважає, вона є здатною особисто внутрішньо, сердечно звернутися до Господа.
“Ісус йде морем до своїх учнів… Це ще один вияв Божої сили і Божого синівства Ісуса Христа. Він іде по воді, немов би по суші, і апостол Петро в пориві віри теж іде по воді. Тим самим Христос хотів показати учням, наскільки важливим в житті є довіра до Господа”, – сказав владика Василій.
Екзарх Харківський, зокрема, додав, що подібне ми переживаємо під час війни в Україні. Коли люди, які перебувають у зоні бойових дій, не мають гарантій, що виживуть, а лише надія на Бога дає їм спокій та мир. Коли людина довіряє Богові, то навіть в такій непростій ситуації, Господь дає їй надію.
“Якщо в життєвих небезпеках ми надіємося лише на себе, то бачимо, що наші сили є обмеженими. Сьогоднішнє Євангеліє вчить, щоб людина щоденно, кожного дня зверталася до Господа і надіялася на Нього. Тоді вона завжди буде відчувати присутність Божу, Його руку, яка охороняє, веде і провадить в житті”, – додав екзарх Харківський.
Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *