Для молоді Харківського Екзархату відбувся християнський табір “На хвилях духовності”

10-17 серпня вкотре проходив християнський табір “На хвилях духовності” для молоді Харківського екзархату. Місцем його проведення стала база відпочинку “Казка” в с. Набережне Запорізької області. Головна тема зустрічей – “Перейти кордони”. Юні хлопці та дівчата роздумували щодня на вечірній катехизації над кордонами їхнього життя, котрі будує держава, сім’я та суспільство, і які теж подарували нам небеса. Понад 40 молодих осіб з різних областей України щодня брали активну участь у різноманітних заходах: в ранковій руханці, бансах, спільних іграх, моліннях, купанні в Азовському морі тощо. Таборовими співробітниками була молодь із молодіжних спільнот екзархату — “Вірні вірі” та “Квіти Слобожанщини”. Організатором морського табору та духівником став о. Миколай Микосовський, ЧСВВ, голова Молодіжної комісії Харківського Екзархату.
У неділю 16 серпня таборовиків відвідали владика Василій, Екзарх Харківський і владика Степан, Екзарх Донецький разом із сестрами-монахинями. Владика Василій відслужив Святу Літургію у співслужінні з о. Миколаєм, а владика Степан посповідав усіх охочих.
“Цей табір мене навчив не боятися перешкод та йти до цiлi”, – ділиться Діана Сіренко з міста Лозови Харківської області. А Дмитро Атаман із Кременчука зазначає, що йому “дуже сподобалося, особливо останній день. Я навчився пізнавати Бога під іншим кутом, шукати позитив і мені вдалося, вивчив нові банси”.  “Я в цьому таборі навчилася шукати у всьому позитив, почала на деякі речі дивитися по-іншому і навіть виключила зі свого життя кілька стереотипів. Я навчилася абсолютно з усіма знаходити спільну мову. Спасибі вам велике!”, – розповідає Софія Литвин.
Висловлюємо вдячність дієцезії РКЦ Лімбургу (Німеччина) за матеріальну підтримку та владиці Василю, Екзарху Харківському за благословення і сприяння.
Повідомив о. Миколай Микосовський, ЧСВВ

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *