“Молімося з вірою за зцілення ран війни”,— владика Василій, екзарх Харківський

19 листопада 2023 р. Б. Архиєрейську Святу Літургію у храмі Преображення Господнього, що належить до отців Василіян в місті Чорткові Тернопільської області, очолив владика Василій Тучапець, ЧСВВ, екзарх Харківський.

Роздумуючи над недільним Євангелієм, єпископ промовив:
“Ця жінка доторкнулася до Христа особливим дотиком, невипадково, а з наміром, бо хотіла зцілення, з переконанням і вірою, що Господь допоможе їй одужати. І так сталося. Через зцілення Ісус нам показує, наскільки важлива є віра. Через віру людина отримує різні благодаті, не тільки зцілення.
Яірові Господь каже: “Не бійся, тільки віруй!”, — де знову ставить акцент на віру.
Через воскресіння дочки Яіра Божий Син показав, що має владу над життям і смертю, і як сильно прагне спасіння світу”.
Владика Василій пригадав всім про українського святого – священномученика Йосафата:
“Віра, в особливий спосіб, проявляється в житті святих. Цього року ми святкуємо ювілей — 400 років від дня смерті святого Йосафата Кунцевича. Це є великий святий нашого українського народу 16 століття. Він, бувши монахом- василіянином, ставши архиєпископом, удостоївся мученицької смерті за єдність Церкви Христової та став святим всієї вселенської католицької церкви. Його віра виявлялася в молитві. Кожного дня молився ціле церковне правило, а також на самоті читав Слово Боже і мав глибокі стосунки з Господом. Вирізнявся великою турботою про чистоту своєї душі та серця, тому часто сповідався і єднався з Ісусом у Євхаристії.
Піклувався про єдність Церкви та народу, а слова Христа “Щоб вони були одно ” були його життєвим дороговказом. За що і загинув”.

“Бажаю, щоб завдяки його вірі й заступництву, ми зростали у вірі та плекали єдність в церкві та народі.
Особливо потребуємо благодаті для нашого народу в теперішньому часі, коли вже півтора року йде війна. Наші люди теж глибоко зранені в різний спосіб, молімося з вірою за зцілення ран війни: за наших воїнів, матерів, дітей, дружин, за оздоровлення ран душевних і за свої особисті потреби, щоб і ми почули слова Спасителя:

“Дочко, сину, віра твоя спасла тебе, іди в мирі”,— завершив архиєрей.

Повідомила пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *