Покотилівський монастир на Харківщині відзначив 30-літній ювілей

У Свято-Покровському василіянському монастирі на Харківщині відзначили 30-літній ювілей.
Очолили святкове богослужіння владика Василій, екзарх Харківський, владика Ігор Ісіченко та владика Павло Гончарук (РКЦ). В урочистостях взяли участь протоігумен о. Йосиф Кралька та монашество ЧСВВ, духовенство екзархату, монашество різних згромаджень та численні вірні, гості. Привітали спільноту монастиря єпископ ПЦУ Митрофан та представники місцевої влади.

Напередодні з Харкова до Покотилівки пішки вирушили прочани. Це вже IX всеекзархальна проща, але останні роки, з огляду на безпеку, вона є більш приватною. Навіть попри війну люди хочуть пройти цей шлях з наміром за мир та перемогу України.

Разом з прочанами цьогоріч йшли пішки духовенство, монашество екзархату та семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

З нагоди ювілею екзарх Харківський подякував Отцям Василіянам за ревне служіння на Сході України, адже Покотилівський монастир для багатьох людей був і залишається духовним оазисом, місцем особливої Божої благодаті. Грамоти з рук екзарха Харківського отримали перший ігумен монастиря о. Онуфрій Репецький, ЧСВВ, багатолітній ігумен – о. Йосиф Щур, ЧСВВ, а також теперішній ігумен о. Давид Козин, ЧСВВ.

Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

 

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *