Владика Василій проінформував кардинала Оскара Кантоні із Комо про наслідки російської агресії

3 вересня владика Василій (Тучапець) відвідав кардинала Комо Оскара Кантоні. Екзарх подякував Його Еміненсії за допомогу та підтримку італійських волонтерських спільнот, які протягом років російської агресії не припиняли допомагати українцям з Харкова, Херсону, Ізюму та Золочева. Також владика Василій розповів архиєпископу Оскару про проблеми, з якими стикаються щодня українці через війну: щоденні бомбардування міст, руйнування інфраструктури та щоденні вбивства невинних людей, серед яких часто зустрічаються діти.

«Українці ніколи не прагнули війни. Так склалось історично, що на Сході України люди здебільшого розмовляли російською мовою, багато людей мали родичів у росії. Все було мирно. Ніхто ніколи не бажав зла росіянам. Навіть не задумувався про це. Але вони вторглися на нашу землю… Сьогодні вони щоденно обстрілюють різні міста, зокрема, Харків та різні населенні пункти, які є частиною Харківського екзархату.

Люди у розпачі і часто не знають, куди подітись, коли від удару російської ракети втратили все. А росіяни… вони кажуть, наче війни сьогодні немає. Наче те, що відбувається – для чогось потрібно. Утім, ніхто не каже: для чого. Ваша Еміненсіє, наш народ сьогодні прагне миру, але ми мусимо захищатись. Бо я бачив українських дітей на початку війни. Я зустрічав часто дітей у Харкові, котрі були настільки налякані, що не могли розмовляти тижнями. Вони жили – та й врешті далі живуть – у вічному стресі. І чи є в цьому їхня вина?!», – повідомив єпископ на аудієнції.

Повідомив та фотографував Іларіон Паньків

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *