Владика Василій відвідав Бучацьку єпархію з нагоди 10-ліття єпископства Владики Дмитра Григорака

У суботу, 18 вересня 2021 року, владика Дмитро Григорак відзначає 10-річчя єпископської хіротонії. З цієї нагоди у катедральному соборі Святих Петра і Павла у Чорткові відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку звершив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами УГКЦ і за участю монашества та єпархіальної громади.

Привітати владику Дмитра Григорака із 10-річчям архиєрейської хіротонії до Чорткова разом із Главою Церкви прибули: владика Василь Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, владика Ігор Возьняк, архиєпископ і митрополит Львівський, владика Володимир Війтишин, архиєпископ і митрополит Івано-Франківський, владика Василь Івасюк, єпарх Коломийський, владика Йосафат Мощич, єпарх Чернівецький, владика Йосафат Говера, екзарх Луцький, владика Василь Тучапець, екзарх Харківський, і владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

У вітальній грамоті з нагоди ювілею Блаженніший Святослав від імені свого і Синоду Єпископів УГКЦ відзначив жертовне і віддане служіння владики Дмитра Григорака Церкві, Україні і Божому людові: «Святкування Вашого ювілею − велика подія для всіх нас. Разом із Вами заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Богові за те, що покликав Вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові. Ваше служіння як єпископа Бучацького є прикладом доброго пастиря, який кладе душу свою за овець своїх (Ів. 10, 11)».

За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *