Триває волонтерська місія Свято-Дмитівської парафії міста Харкова

Відновлення повноцінного життя після окупації – довгий шлях. Надто багато зруйнованих домівок, знеструмлених електромереж, пошкоджених газопроводів та часткове водозабезпечення. До того ж російські агресори досі періодично обстрілюють міста й села Харківщини, особливо Куп’янськ. А російська пропаганда, яка продовжує впливати на свідомість певної частини місцевих жителів, переконує, що українська влада байдужа до їхньої долі.

Тим важливіша місія, яку виконують Патріярша фундація “Мудра справа” й підтримувані нею волонтери Свято-Дмитрівського катехитично-пастирського центру Харкова. Команда представників цього центру разом із о. Богданом Борисенком, священиком Свято-Дмитрівської парафії УГКЦ м.Харкова, 1 липня 2023 р. завітала до м.Куп’янська. Постраждалим від агресії мешканцям цього міста було передано продуктові набори від Патріаршої фундації «Мудра Справа».

Отець Богдан Борисенко, як завжди, поспілкувався з людьми та приділив увагу кожному. Куп’янчани розповіли, що не мали змоги виїхати на початку військових дій. Під час обстрілів ховалися у підвалі. Коли в місто зайшли російські війська, настав найважчий час. Грабували, знущалися та коїли злочини. І таких історій дуже багато. Кожна людина має свій великий біль, який потребує чуйної уваги та допомоги. Присутність доброзичливих волонтерів, а особливо священика, стає нагодою, щоб зняти з себе часточку цього болю.

Повідомили на Фейсбук-сторінці Свято-Дмитрівської парафії УГКЦ міста Харкова

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *