Екологічні місії у м. Суми

13 вересня 2015 року Божого при парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці, що у м. Суми, на запрошення отця-декана Олександра Дяді, вперше були проведені “Екологічні місії для порятунку створіння”.

Місії мають за мету через донесення ключових правд християнської віри про нашого Творця і Спасителя спричинитися до оживлення парафій, щоб вони ще більше ставали місцем зустрічі з Живим Христом, а також до підвищення загальної свідомості та екологічної культури суспільства, що є нині запорукою визволення з енергетичного зашморгу «старшого брата» та кращого майбутнього.

Розпочалися місії Святою Літургією, на якій священики, представники полтавської молодіжної організації УМХ – Віктор Наказний, Аліна Гобона, Лілія Семкович та Анастасія Процяк та вірні м. Суми, окремими молитовними проханнями, просили Небесного Творця про мир в нашій державі та щоб місії для порятунку Божого створіння стали початком нової християнської свідомості у різних вимірах особистого, сімейного, суспільного та державного життя, а зокрема у ставленні до природного довкілля і тих дарів, якими так щедро обдарував нас Господь.

Після Божественної Літургії отець Максим Кролевський, референт Бюро УГКЦ з питань екології Харківського екзархату, очоливши молебень до Бога-Творця, виголосив екологічну науку, де звернув увагу на реалізацію заповіді любові до свого ближнього, заторкнувши у цьому контексті проблеми довкілля, розкрив суть екологічного гріха та закликав бережливо ставитися до Богом створеного. ” Для того, щоб правильно зреалізувати заповідь любові до ближнього, – зауважив екореферент, – ми не маємо права по-хижацьки ставитися до природніх багатств, нещадно експлуатувати природні ресурси, але повинні максимально усвідомити свою глибоку відповідальність за Богом сотворений світ”.

Далі екореферент передав громаді, в особі її пароха, отця Олександра Дяді, збірку видань Бюро для заснування екологічної бібліотеки.

На завершення, отець Максим продемонстрував “валізку енергоефективності” та закликав усіх бути ощадливими у використанні природніх багатств, окресливши присутнім способи розумного та відповідального ставлення до навколишнього середовища.

Джерело: http://ugcc.poltava.ua/index.php/zhyttia-parafii/43-ekolohichni-misii-u-m-sumy

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *