Ювілейні святкування 55-річчя владики Василія, екзарха Харківського

29 вересня екзарх Харківський владика Василій відзначив свій 55-літній ювілей. Вітальні слова цього дня линули до архиєрея з різних кінців України та світу. Привітали екзарха Харківського, зокрема, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, а також мер Харкова п. Ігор Терехов.

Центральною подією ювілейного для владики Василія дня була подячна Свята Літургія у харківському Катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця. У спільній молитві єдналися священники та миряни Харківського екзархату, співбрати РКЦ разом із владикою Павлом Гончаруком, а також брати-лютерани. 

У слові проповіді о. Михайло Станчишин, ТІ роздумував про жінку-хананеянку, до якої прийшов Христос і зцілив її дочку. “Христос приходить сьогодні до нас, до Харкова, як до цієї жінки-хананеянки. Він приходить і хоче бути з нами у близьких відносинах. Чи ти очікуєш, чи просиш як та жінка хананеянка?”, – наголосив отець Михайло. Проповідник підкреслив, що Євангеліє показує нам жінку, яка не лише очікувала на прихід Месії, але розпізнала цю присутність Божу, Його всемогутню дію.

Окремими словами отець Михайло звернувся до владики Василія, подякувавши йому за жертовне служіння Богові і людям: “Я хочу подякувати вам, владико, за приклад смирення, за вашу присутність в Харкові. Дуже важливо мати біля себе пастиря, який нас веде, який показує нам приклад. Дякуємо вам, владико, за приклад вашого смирення, за дію, що через вас Господь може нам допомагати”.

Опісля богослужіння духовенство, монашество та вірні привітали владику Василія з ювілеєм. Екзарх Харківський подякував за спільну молитву та вітання, уділивши усім присутнім архиєрейське благословення.

Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *