Владика Василій поставив у пресвітери о. Сергія Тимчука

У неділю, 18 вересня, владика Василій (Тучапець) уділив Святу Тайну Священства отцю-диякону Сергію Тимчуку. Архиєрейська Літургія з Чином поставлення у пресвітери відбулася у храмі Різдва Івана Хрестителя м. Винники (на Львівщині).

«До чого кличе Господь? До чого вибирає Господь? Христос кличе до Царства Небесного, до вічного щастя і великої радості. Звіщати про Царство Боже, дорогі в Христі, – це, за прикладом Христа, звіщати про ціль людського буття, про покликання кожного, про вічне і  щасливе життя у Бозі.

Притчею про царський банкет, яка прозвучала у сьогоднішньому Євангелії, Син Божий демонструє знамення Господньої опіки над людиною. Ісус також розповідає про старання, які робить Всевишній, аби привести людину до Неба. Знайте, Бог готує велике для тих, хто Його любить. Бог готує нам Третє Небо: те, чого око не бачило; те, чого вухо не чуло; те, чого ніхто не спроможний навіть уявити.

Знайте, Господь не відділяє кращих від гірших. Цар кличе усіх з роздоріжжя на великий банкет Всевишнього. Він бажає подати благодать спасіння усім. Утім покликаному на Божий Банкет недостатньо бути просто статистом. Усі покликані гості потребують мати світлу одежу душі – ту, що не заплямована пустими бажаннями.

У сьогоднішній день, дорогі в Христі, відбувається тайна рукоположення на священника. Тайна рукоположення слуги Господнього, котрого Цар посилає голосити на околиці міста про Величний Банкет, звіщати прихід Царства. Священство – великий дар Божий. Ба більше, цей дар є відповідальністю, що вимагає безумовного наслідування Христа.

 «Будь зразком для вірних», – пише апостол Павло у Листі до Тимотея. Отче Сергію! Будь зразком у слові, яке ти проповідуєш. Будь зразком у  ділі, що вершиш. Будь зразком у любові до Господа й ближнього. Будь зразком у чистоті, зберігаючи Христове вчення. Будь зразком у вірі, яку свідчиш. Нехай слова апостола Павла завжди провадять Твоє служіння.

Україна велика і потребує багато працівників у винограднику. Отче, ти висвячується на служіння у Нашому Харківському екзархаті. Нехай Господь провадить Тебе у служінні Божому: працюй для стражденних, терплячих, для тих, хто потребуює Бога. І, надіючись на Господа, завжди відстоюй правду», – зазначив екзарх Харківський під час своєї проповіді.

Довідка: отець Сергій Тимчук народився у 1978 році на Львівщині. Закінчив магістерську програму Люблінського католицького університету та Львівську духовну семінарію Святого Духа (курс пізніх покликань). Дияконські свячення прийняв з рук владики Василія, екзарха Харківського у 2021 році.

Отець Сергій Тимчук служитиме у Харківському екзархаті УГКЦ.

Підготував Іларіон Паньків

P.S. Усі працівники пресслужби Харківського Екзархату щиро вітають о. Сергія Тимчука з поставленням у пресвітери.

Аксіос!

 

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *