“Ми маємо спільний намір – просимо заступництва Богородиці для нашого народу” – владика Василій у німецькому місті Айхштет

З нагоди свята Успіння Пресвятої Богородиці (за Григоріанським календарем) владика Василій очолив богослужіння у німецькому місті Айхштет. Екзарх Харківський під час проповіді звернув увагу на те, що Церква урочисто відзначає свято переходу Богородиці до вічності. “Церква святкує те, що Богородиця удостоїлася благодаті стати Матір’ю Божою, а завдяки своєму праведному і святому життю, завдяки Божій ласці, вона постійно заступається за нами перед Господом”, – сказав владика Василій.
Мабуть, кожен з нас переконався у заступництві Божої Матері, якщо ми з великою довірою звертаємося до неї, як до нашої Матері. “Знаємо, що в історії людства та в історії нашого народу ми не раз зверталися до Пресвятої Богородиці, просячи її заступництва в нелегкі моменти ворожої агресії. Сьогодні ми всі маємо спільний намір – просимо її заступництва для нашого народу в цей нелегкий час війни російської агресії проти України”, – зазначив екзарх Харківський.
Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *