Це свято є подією незбагненною, неймовірною – Владика Василій у день Благовіщення

“Сьогодні ми святкуємо велике свято – Благовіщення. Це свято є подією незбагненною, неймовірною, з людської точки зору неможливою”, – сказав Екзарх Харківський Владика Василій у Катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця під час Архиєрейської Літургії.

Владика Василій звернув увагу на євангельську істину, що в Бога нема нічого неможливого. Свято Благовіщення є початком нашого спасіння, виявленням споконвічної Божої таємниці – Син Божий стає Сином Діви.

“Господь вибрав Марію для місії спасіння людського роду. Коли вона повірила в Боже слово, здійснилася таємниця – Діва зачала силою Божою. Ця подія є радісною, бо завдяки святості Матері Божої, Її вірі Вона стала знаряддям в руках Божих. Церква відзначає це свято з великим піднесенням”, – додав Екзарх Харківський.

Ми радіємо сьогоднішнім святом, що Архангел сповістив Марії благу вістку, що Марія відповіла на неї. “Важливо, щоб ми також раділи від того, що Господь перебуває у нашому серці своєю благодаттю, щоб ми переживали цю радість”, – побажав Архиєрей.

Пресслужба Харківського Екзархату

 

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *