Пресвята Трійця – це правда, яку об’являє Бог – Екзарх Харківський у день Богоявлення

“Господь являється людині відкрито, відбулося це під час Хрещення Ісуса на Йордані. Хрещення Івана було як усвідомлення своїх провин перед Богом. Ісус приходить на Йордан, щоб хреститися. Хоч Він не мав жодного гріха, але прийшов хреститися, щоб сповнити всяку правду”, – сказав Владика Василій у день свята Богоявлення у Катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця.

Христос хрестився, не щоб визнати гріхи, бо не води очистили Христа, а Христос очистив води Йордану. Коли Ісус вийшов з води, відкрилось небо, і голос почувся: “Це Син мій возлюблений”. Дух у вигляді голуба зійшов на Ісуса, вказуючи, що Ісус – Син Божий. “Через втілення Сина Божого, Бог ще більше об’являється людині. І в цього Бога Єдиного в Трьох особах людині треба вірити. Бо Пресвята Трійця – це не вигадка мудрих людей, богословів чи філософів, це правда, яку об’являє Бог”, – сказав Екзарх Харківський.

Іван Хреститель хрестив людей на покаяння. Христова жертва – це та, яка змиває і прощає людські гріхи. Віра в Одного Бога і Хрещення в Ім’я Пресвятої Тройці – ось що потрібно для спасіння. Тому важливо, щоб людина прийшла до пізнання Бога і свідомо прийняла Божу благодать. Через Хрещення з людини змивається первородний гріх та інші гріхи, якщо людина хреститься в дорослому віці.

“Сьогодні ми згадуємо і наше Хрещення, яке відбулося ще в дитячому віці. Але зараз, коли ми вже є свідомими, маємо спитати себе, чи ми заплямили чисту одежу, яку отримали під час хрещення. А навіть, якщо так, ми маємо визнати свої недоліки, прогрішення. Прийдімо до Ісуса і попросімо в Нього прощення, яке кожна людина може отримати під час Таїнства Сповіді”, – додав Архиєрей.

Також Владика Василій зазначив, що через освячену воду виявляється сила Божа. Важливо пити цю воду з вірою на зцілення душі і тіла.

Пресслужба Харківського Екзархату

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *