Владика Василій взяв участь у відкритті виставки у Харківському художньому музеї

Владика Василій, Екзарх Харківський взяв участь у відкритті виставки художника Мирослава Радиша. Захід відбувся 15 жовтня у Харківському художньому музеї.

Мирослав Радиш – художник-різбляр та педагог, Майстер і Вчитель, філософ і патріот. Член Національної спілки художників України. Лауреат Всеукраїнської премії імені Катерини Білокур, премії імені Тетяни Яблонської, лауреат премії імені Юрія Шкрібляка в галузі декоративно-прикладного мистецтва.

Він – провідний викладач-методист композиції та роботи в матеріалі на відділенні художнього дерева Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ Львівської національної академії мистецтв (заклад, який він закінчив в 1981році), завідувач циклової комісії художніх виробів з дерева та художнього ткацтва. Керівник цікавих та неординарних дипломних робіт.

З 1985 р. широко презентує свої творчі роздуми на виставках в багатьох містах України (в тому числі Коломиї, Івано-Франківську, Чернівцях, Львові, Києві), Польщі, Німеччини. Твори майстра зберігаються в музеях та приватних колекціях поціновувачів в Україні, Німеччині, Канаді та США. В Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського зберігаються понад 20 творів майстра.

Детальніше про художника

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *