Отець Йосиф Щур, ЧСВВ разом із представниками різних релігій та конфесій зустрівся із заступницею голови Харківської ОДА

13 жовтня перша заступниця голови ХОДА зустрілася з керівниками релігійних організацій Харківщини. З благословення Владики Василія у зустрічі взяв участь о. Йосиф Щур, ЧСВВ, настоятель Покотилівського Свято-Покровського монастиря.

Ключовою темою зустрічі стало дотримання карантинних обмежень під час проведення релігійних заходів в області. Відкриваючи зустріч, Тетяна Єгорова-Луценко поінформувала присутніх про реальний стан захворюваності на COVID-19 в області та нагадала про вимоги карантинних обмежень, встановлених Кабінетом Міністрів України.

«Шановне духовенство, я вдячна вам за ті кроки, які ви робите задля убезпечення вірян. Знаю, що ви проводите закупівлю засобів особистої гігієни, дезінфекційних засобів, багато релігійних громад на цей час взагалі замінили служіння у культових спорудах на онлайн-служіння, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Це, звичайно, крайня міра, але вона необхідна для того, щоб спільними зусиллями не допустити повномасштабну епідемію. Сподіваюсь на ваше розуміння ситуації, соціальну та особисту відповідальність перед вірянами та вашими родинами».

Також керівників релігійних організацій області проінформували про те, що в результаті реорганізації, яка відбулась у ХОДА, сектор у справах релігій припинив діяльність. Водночас його функції передані Департаменту культури та туризму ХОДА.

Джерело

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *