Владика Василій (Тучапець) відвідав парафію Архистратига Михаїла м. Люботина

8 листопада, у день свята св. Димитрія, Екзарх Харківський владика Василій відвідав парафію Архистратига Михаїла м. Люботина. У храмі владика Василій очолив Святкову Літургію у співслужінні з адміністратором парафії о. Ігорем Табакою. Опісля богослужіння відбулося освячення накупольних хрестів.

На свято до Люботина завітали гості: монахині Згромадження св. Йосифа з Харкова, а також майстри, які готують купол під новоосвячений хрест.

“Через мученицьку смерть святий Димитрій дає нам потрійне свідчення, – зауважив у проповіді владика Василій, – найперше про свою віру, бо є вірний Господеві, друге свідчення любові, бо не має ненависті до тих, хто його переслідують і які його вбивають. Третє свідчення дає перед Богом, засвідчуючи, що Господь є правдивий Бог, який дав йому силу перенести ці терпіння, щоби перемогти зло, не відступити від Бога хоч і ціною власного життя. Перемога над злом – це той скарб, заради якого Димитрій переніс мученицьку смерть.” Екзарх Харківський звернув увагу на те, що сьогодні ми освячуємо хрест, який буде стояти на куполі церкви, і він є виявом перемоги Христа: “Христос помер на хресті, але Бог воскрес, тим самим показавши нам перемогу над смертю, над гріхом. Хрест є знаком перемоги”. На завершення проповіді владика Василій заохотив усіх присутніх взяти приклад із життя святого Димитрія: “Нехай його приклад життя послужить нам, щоб ми були тими, які не піддаються злу чи гріхові, які борються зі своїми злими звичками і перемагають їх. В Господі черпаймо силу, і просімо, щоби Він дав нам силу перемогти зло, щоб ми тут на землі отримали Його Боже благословення, Його заступництво і нагороду вічного життя”.

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *