Екзарх Харківський очолив святкові богослужіння з нагоди храмового свята у Крехівському монастирі на Львівщині

18-19 травня 2024 року в Крехівському монастирі на Львівщині відбулося храмове свято та відпуст з нагоди свята перенесення мощей святого Миколая. Монастир у Крехові є своєрідним «серцем» Василіянського чину, адже тут міститься новіціят і кожний, хто бажає послужити Богові в чернечому стані в цьому Чині, вступає саме до цього монастиря. Монастир славиться чудотворними іконами – святого Миколая та Богородиці Верхратської. Цьогорічний відпуст теж присвячений пам’яті слуги Божого митрополита Йосифа Велямина Рутського, визначного реформатора василіянського чернечого життя, 450-ліття від дня народження якого відзначається у 2024 році.

У неділю, 19 травня, після ранішніх богослужінь на відпустовому майдані відслужили урочисту утреню та молебень до святого Миколая. Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ у співслужінні з владикою Василієм Тучапцем, ЧСВВ, екзархом Харківським. Із владиками співслужили отці Йосиф Кралька, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя, Володимир Маланюк, ЧСВВ, ігумен Крехівського монастиря, Веніамин Чернега, ЧСВВ, Провінційний радник та економ, ігумен Львівського монастиря, інші священнослужителі.

Опісля молитви ігумен монастиря о. Володимир Маланюк привітав владику Михаїла із 75-літтям, яке він відзначає цьогоріч, та владику Василія із 10-літнім ювілеєм єпископської хіротонії.

Інформаційний відділ отців Василіян

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *