Владика Василій: Слово Боже – це слово правди, у якому відкривається істина

У 21 неділю по Зісланні Святого Духа, під час Архиєрейської Літургії, екзарх Харківський роздумував над притчею про сіяча.

Владика зазначив: «У сьогоднішньому Євангелії Христос простою мовою промовляє до кожного з нас. Зерно, яке сіє господар – тобто Господь – падає на різний ґрунт: різні обставини. Воно, як ми розуміємо, потрапляє у різні серця. Доволі часто ці обставини залежать від нас. Одні приймають зерно – Слово Боже – і вірують, інші – знаходять можливість для сумніву. Причини, що не дозволяють людині прийняти Слово Боже, є різні, та сіяч завжди трудиться, аби зерно принесло плід. Людська неуважність, малодушність, надмірна заклопотаність, байдужість до духовного життя стають проблемою для віри, втім Господь ніколи не припиняє трудитись».

Дорогі в  Христі! Сьогодні ми маємо нагоду запитати себе: а як ми приймаємо Слово Боже? Так, ми не живемо у часі Христа, утім наш час – це період, коли кожен має вільний доступ до Слова Божого – Писання та Святого Передання. І, думаю, кожен, хто вважає себе християнином, зобов’язаний проявляти цікавість до Божого Слова – жити ним, черпати у ньому сенс, – продовжив єпископ.

На кінець проповіді Владика Василій наголосив на тому, що “Слово Боже – це слово правди, у якому відкривається істина”, і воно завжди залишає добрий слід в людській душі,  воно є Словом правди і необхідним дороговказом до спасіння.

Повідомив бр. Іларіон Паньків

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *