Відчиніть двері для Христа! – репортаж молодіжного вертепу зі Сходу України

Життя – це мандрівка. Але, це можна особливо відчути, коли маємо змогу на декілька днів покинути щоденні справи і зайнятість та дбати про інших. Та чи можуть бути турботи ще милішими? Милішими за ті, які спонукають нести радість у світ, наповнювати його любов’ю й милосердям, виходячи за межі власного комфорту і жертвуючи традиційними святкуваннями й родинним затишком?

     

 

Не бійтеся, бо я звіщаю вам велику радість,

що буде радістю всього народу:

сьогодні народився вам у місті Давидовім

Спаситель – Христос Господь.

(Лк. 2, 10-11)

5-го січня охоча патріотична молодь зі студентами Львівської Духовної Семінарії Святого Духа вирушила у місійну подорож східними та центральними областями України з вертепним дійством.

Щоденно Бог посилає потребуючих людей, для яких ми несемо світло Вифлеємської зорі та ділимося Божим миром і радістю. Вже у перший день ми відчули Божу присутність та підтримку. На нічліг нас гостинно прийняла Київська Трьохсвятительська Духовна Семінарія в особі віце-ректора о. Андрія Чорненка та братів-семінаристів. При цьому висловлюємо щиру подяку й ректорові цієї Семінарії о. Петрові Жуку за надану можливість здійснити таку необхідну і комфортну зупинку. Вечірні молитви у семінарійній каплиці додали сил і наснаги, збадьорили серце й душу.

Опісля дорога повела нас до славного Харкова. Морозне, засніжене місто очікувало на прихід Христа. Він не забарився. Вже ввечері ми мали нагоду молитися у катедральному храмі св. Миколая Чудотворця Вечірню із Літургією св. Василія Великого та Велике Повечір’я з Литією, які очолив владика Василій Тучапець, екзарх Харківський. Чудові піснеспіви і літургійні тексти відкривали нам тайну Божої любові. Кожен з нас очікував приходу Христа у своє серце.

У день Різдва Христового парафіяльна спільнота молилася Божественну Літургію за Архиєрейським чином, де були присутні гості – єпископ РКЦ Мар’ян Бучек (Харківсько-Запорізька дієцезія РКЦ) та о. Віктор, РКЦ. Харків’яни мали можливість побачити вертеп, навчитися колядок, відчути радість Різдва, а також, завдяки нашим жертводавцям, отримати подарунки. Діточки отримували колядники, журнали, а дорослі – календарі та образочки. Крім цього, всі мали змогу навчитися колядувати, приміряти костюми героїв вертепу, які найбільше припали до душі. У дитячих очах і посмішках ми побачили та усвідомили важливість нашої присутності, зрозуміли глибинне значення народження Спасителя. Дві тисячі років тому Бог прийшов у цей світ. Він і сьогодні приходить. Тому усі ми є

відповідальним за те, ЩОБ ХРИСТОС ВІДВІДАВ КОЖНОГО.

Перебуваючи у Харкові, ми відвідали наших прикордонників, які стоять на сторожі миру і спокою нашої країни. Не зважаючи на святковий час, кожен із них виконує свій обов’язок. Перебуваючи серед військовослужбовців, ми бачили мужність, відвагу та готовність захищати рідну землю.

Бог самодостатній і для себе нічого не потребує, але розраховує на Тебе! Очікує зовсім не багато. Лише Твоєї дії, Твого теплого слова, готовності послужити тим, хто цього потребує.

Безмежно вдячні усім добродіям за небайдужість та підтримку, яку ми відчуваємо протягом місійного служіння ось уже четвертий день. Висловлюємо подяку о. Ігореві Бойку, ректору Львівської Духовної Семінарії, за сприяння у нашій добрій справі.

Нехай добрий Господь наповнить радістю і веселістю серця наші та дарує мир і злагоду в кожну оселю.

                                                                                  Надія Притика, Володимир Пунько

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *