“Господь є Богом справедливості і правди”, – владика Василій у Неділю розслабленого

У Неділю розслабленого владика Василій очолив богослужіння у Катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця міста Харкова. У слові проповіді екзарх Харківський застановився над євангельським уривком про зцілення хворого при Єрусалимській купелі. Христос зцілив чоловіка, який хворів майже сорок років на важку недугу. Через деякий час Христос зустрічає того чоловіка в храмі єрусалимському. “Як бачимо, що чоловік прийшов до храму, щоби подякувати Богові за зцілення. Він розумів, що не людська сила дала йому здоров’я, але Бог послав Ісуса, який його оздоровив”, – сказав владика Василій. 

Екзарх Харківський звернув увагу на те, що гріхи хворого були причиною тяжкої недуги – паралічу тіла. І Христос одним словом зцілив його. “Не завжди гріх є причиною наших недуг. Причиною може бути наше життя або спадок від батьків, неміч, старість, похилий вік. Святе Письмо подає нам, що деколи Господь допускає хвороби для того, щоб прославилося ім’я Господнє”, – підкреслив архиєрей.

Сьогодні Христос подає нам рецепт здоров’я і душі, і тіла – це вірити. Якщо людина вірить в Господа, звертається до нього, надіється на нього в житті, коли вона слухає Його слово, дотримується Його Заповідей, то найперше буде здоровою її душа, вона не буде поневолена гріхами, пристрастями чи іншими негідними вчинками, думками чи бажаннями. Якщо душа буде доброю, чистою, світлою перед Господом, то такій людині Господь дає здоров’я тілесне. “Навіть якщо людина досвідчить якогось терпіння чи страждання, то Господь дасть силу перенести ці страждання чи терпіння достойно і гідно. Саме віра дає нам силу, щоби, надіючись на Господа, змінювати своє життя”, – додав владика Василій.

На завершення екзарх Харківський закликав пам’ятати, що Господь є Богом справедливості і правди, Богом милосердним, до якого маємо звертатися з вірою, просячи захисту і благословення.

Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *