Екомісії – це перший крок до формування нової християнської свідомості

16 жовтня 2016 року у смт. Білики, що на Полтавщині, при храмі святого пророка Іллі, відбулися “Екологічні місії для порятунку створіння”, які провів отець Максим Кролевський, референт Бюро УГКЦ з питань екології. Священик приїхав до парафії на запрошення отця Романа Валявки, місцевого настоятеля.

Розпочалися місії Божественною Літургією, під час якої священики та вірні просили Небесного Творця про мир в нашій державі та, щоб місії для порятунку Божого створіння стали початком формування нової християнської свідомості у різних вимірах особистого, сімейного, суспільного та державного життя, а зокрема у ставленні до природного довкілля і тих дарів, якими так щедро обдарував нас Господь.

Під час недільної проповіді екореферент зосередив увагу вірних на фундаментальних засадах  християнської віри через призму особистої відповідальності за Богом створений світ. «Усвідомлюючи своє власне християнське покликання та гідність, сповідуючи християнську віру, – зауважив священик під час проповіді, – нам потрібно щораз то більше брати на себе відповідальність за Богом створений світ». На думку екореферента, в першу чергу потрібно очистити свідомість від різного бруду, який псує людське життя, бо екологія довкілля почнеться від того моменту, коли свідомість людини очиститься від корупції, хабарництва, які є першими диструктивними чинниками, що нищать природу.

Після Святої Літургії священик проаналізував з вірними перше діло милосердя, поділився своїми рефлексіями, як у Рік Божого Милосердя ми можемо послужити для наших ближніх та нашої Батьківщини.

Душпастир подарував для місцевої парафіяльної бібліотеки збірку видань Бюро УГКЦ з питань екології.

При кінці місяця жовтня планується відвідати загальноосвітню школу в смт. Білики та зустрітися з місцевою владою.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *