Хрест є знаком Божої сили і благодаті – Екзарх Харківський у Хрестопоклінну неділю

У ІІІ неділю Великого посту  – Хрестопоклінну, Владика Василій очолив у Катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця Утреню та Архиєрейську Літургію. “Ми сьогодні віддаємо шану і поклін Чесному Хрестові Господньому. Чому Церква виставляє хрест для поклоніння?  Завдяки дереву людина втратила благодать, щастя перебувати з Господом. Тепер, навпаки, вона отримує через хрест божественну благодать”, – сказав Архиєрей. Владика Василій пригадав, що Господь дав першим людям заповідь. Але вони не стримались, не послухали Господа, скуштували плід зла і втратили все, що Господь їм дав.

“Ми поклоняємось не дереву, а знаку хреста, на якому було розіп’ято нашого Спасителя. Хрест є не знаком ганьби і безсилля, а є знаком Божої сили і благодаті. На ньому Христос вислужив ласку для людей знову повернутись до раю”, – додав Екзарх Харківський.

Слова про хрест не є пустими, хрест – це знак прослави нашого Господа. “Церква виставляє хрест, щоб ми ще раз досвідчили Божу силу, щоб він нас підтримав у час посту, щоб ми продовжували йти шляхом стриманості від зла, гріха, пристрастей і з чистим серцем могли зустріти свято Воскресіння Христового”, – сказав Владика Василій.

Пресслужба Харківського Екзархату

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *