Ієромонах провів день духовної віднови для полтавської молоді

17309702_1969123716708213_4825338248690214417_n18 березня у Молодіжному центрі м. Полтави відбувся день духовної віднови для полтавської молодіжної спільноти “Українська молодь – Христові”, яку провів отець Ігнатій Москалюк, настоятель монастиря отців василіян у м. Червоноград, що на Львівщині.

 

Розпочалася духовна зустріч зі знайомства, де кожен, окрім власної презентації, мав можливість поділитися духовним досвідом, вірою, певними ідеями, думками та проаналізувати чим відрізняється духовна людина від релігійної.

17352054_1969123706708214_6501776812850090235_n[1]За словами ієромонаха існує ключова риса, яка відрізняє релігійну людину від духовної. “Релігійність як така притаманна кожному з нас, бо Господь створюючи людину, створив її так, щоб вона вдосконалювалася, шукала правду та пізнавала свого Творця. – зауважив отець-ігумен під час зустрічі – Але релігійна людина ставить у центр саму себе, а духовна людина бачить у серцевині свого життя Бога та свого ближнього.”

Священик наголосив на важливості постійного вдосконалення та зростання у християнській вірі. Більше того, кожен з нас повинен мати за обов’язок допомогти нашому ближньому, іншій людині віднайти віру, тобто зустріти у своєму житті живого Бога. “Таке завдання перед нами ставить сам Господь Бог, – додав отець Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, – незважаючи на різні тяжкі обставини нашого життя, нам потрібно рухатися у напрямку світла, яким є Христос”.

Протягом такого відкритого спілкування полтавські умхівці ділилися своїми думками та ідеями щодо побудови певної моделі християнської поведінки у сучасних суспільних реаліях. Також молоді полтавці мали можливість поставити священику запитання на різну тематику.

 

Довідка

Полтавський осередок молодіжної організації “Українська молодь – Христові” (УМХ) було утворено 7 грудня 2014 року на базі парафії Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви.

“Українська молодь – Христові” або УМХ – це організація, заснована митрополитом Андреєм Шептицьким в Галичині у 1930-х роках. У наш час осередки УМХ функціонують як християнські клуби за інтересами, і до них можна вступати незалежно від конфесійної приналежності.

До осередку УМХ в Полтаві приходить як місцева молодь, так і родом з інших частин України, які тут живуть, працюють або навчаються. Молоді люди хочуть разом показати, що Церква – не обов’язково лише для старшого покоління. Духовним наставником спільноти є о. Максим Кролевський. Окрім проведення духовних зустрічей, священик також навчає молодь італійської мови.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці м. Полтави

Джерело: http://ugcc.poltava.ua/index.php/zhyttia-parafii/345-iieromonakh-proviv-den-dukhovnoi-vidnovy-dlia-poltavskoi-molodi

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *