Мати Божа молитвою і материнською опікою піклується про нас – Екзарх Харківський Владика Василій

З нагоди свята Успіння Матері Божої у храмі свв. Верховних апостолів Петра і Павла Катедрального собору м. Харкова відбулися урочисті богослужіння. Напередодні ввечері Екзарх Харківський відслужив Вечірню з Литією, а в день свята – Утреню та Архиєрейську Літургію.

Застановляючись у проповіді над подією Успіння Богородиці, Екзарх Харківський зазначив:  “Мати Божа не покидає цей світ, але своїми молитвами і материнською опікою піклується про нас. Марія своєю молитвою пам’ятає про нас “. Архиєрей пригадав, що свято Успіння має ще одну назву –  Небовзяття Марії, тобто Марія була взята до місця, де Вона прославляє нашого Господа і Спасителя, і де Господь прославляє Її.

Владика Василій звернув увагу на те, чому важливими є молитва і Заступництво Матері Божої. “Вона є найбільшою, найсвятішою і наймогутнішою Заступницею, яка молиться за нас, – сказав Екзарх Харківський, – і сьогодні ми маємо не лише прославляти і звеличувати Богородицю, але й наслідувати Її: знаходити час на молитву, на читання Слова Божого, жити за цим Словом”.

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *