У Первомайську освячено надгробок загиблого бійця

22 серпня віряни Преображенської парафії міста Лозова Харківської області вперше взяли участь у вшануванні загиблих захисників у місті Первомайський. Із проведенням адміністративної реформи місто Первомайський увійшло до складу Лозівського району, проте на території Первомайщини утворилося три місцеві громади – Первомайська, Біляївська та Олексіївська. Лозівчан запросили місцеві мешканці, було відправлено панахиду, молебень в часі війни, а також освячено надгробок загиблого бійця «Карпатської Січі» Олександра Тучі.

Із початком широкомасштабного вторгнення, коли ще панувала загальна розгубленість, селяни одразу звернулися до місцевої влади із запитанням – чим вони можуть допомогти захисникам. Мешканці Первомайщини розвинули волонтерський рух, вступали до лав українського війська. Навіть жителі місцевих російських сіл, а їх тут є кілька, заопікувалися захисниками із заходу України, розмістили й нагодували. Славної пам’яті Олександр Туча (позивний «Док Кай») – ротний медик, уродженець Первомайська, загинув 20 січня 2023 року на донецькому напрямку.

Відспівував його настоятель Преображенської парафії о. В’ячеслав Труш. Цього разу на вшануванні були присутні заступники міського голови Первомайська Антон Орєхов та Сергій Чемшит, вдова та дочка загиблого, військові, а також делегація з Харкова на чолі із громадсько-політичним діячем Юрієм Неходою. Слово до присутніх мали Антон Орєхов, а також від харків’ян заслужений артист України Олександр Ґава, а від лозівчан – голова організації рідних загиблих «Пам’ять серця» Лариса Шевченко. Після заходу відбулося обговорення напрямків співпраці із заступником Біляївського голови, Олегом Приймаком, який надав велику допомогу в організації заходу. Дякуємо і первомайському громадському активістові й волонтерові Едуарду Цикалу, який координував захід і завдяки старанню якого вже багато років розвиваються зв’язки між Лозівщиною та Первомайщиною.

Повідомив о. В’ячеслав Труш

Також може зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *